Lakberendezés

0 Hozzászólások

Az év színe 2015: Marsala vörös

Marsala vörös: az év színe 2015

2015-ban a marsala vörös színt választotta a Pantone Intézet az év színének. Ahogy a Pantone Intézet fogalmaz, a marsala vörös egy testes, természetközeli, robosztus borvörös szín. A marsala vörös gazdagítja az elmét, a testet és a lelket. A marsala vörös hatásos, testes tulajdonságaival eleganciát sugároz és nagyon jó alapszínt képez, akár egymagában alkalmazzuk, akár egy karakteres kiegészítőként más színekhez.

Marsala vörös a lakberendezésben

A sokoldalú marsala vörös

Egyformán illik nőkhöz és férfiakhoz is. A marsala vörös izgalmas és izléses árnyalat bútorokhoz és kiegészítőkhöz egyaránt. Ez a szín inspirálja a kreativitást és a kísérletező kedvet. A gazdag és testet vöröses-barna marsala szín drámai hatást kölcsönözhet és egyben háttérszínként is remekül funkcionálhat otthonunkban, melegséget csempészve az összhangulatba. A föld színek közé tartozó marsala vörös megjelenítése lehet a természetet idéző matt vagy luxust sugárzó fényes felület egyaránt.

Az év színe2015: marsala vörös

Az év színe2015: marsala vörös (forrás: www.dekoria.hu)

 

 

 

 

Marsala vöröshöz illő színpaletták

A marsala vöröshöz többféle színt társíthatunk. A legszebb hatást akkor érhetjük el, ha maximum 2-3 színt választunk a marsala mellé.

Marsala vöröshöz illő színpaletták 1

Marsala vöröshöz illő színpaletták: 3 szín és a marsala vörös

         A marsala vörös remek kiegészítője a sliver pink, a terra cotta és a Cornstalk, amely leginkább a szárított fűszernövények színére emlékeztető bézses-szürkés zöld szín. Ezzel a színösszeállítással a marsala vörös nőies hatását hozhatjuk előtérbe. 

Marsala vöröshöz illő színpaletták 5 színnel

Marsala vöröshöz illő színpaletták: 4 szín és a marsala vörös

Ha férfiasabb végeredményt szeretnénk, válasszunk a marsala vörös mellé több keki-zöld árnyalatot, mint a silver fern, fennel seed és tapenade. Jól illik ehhez a színhez a fényes bőrülőgarnitúra és az utazás témaköre.

További cikkek a témában:

Így alkalmazd a marsala vörös színt a nappalidban

7 ötlet a marsala vörös hálószobához

Legtöbbet olvasott

Látogasson el szponzorunk webáruházába!

www.dekoria.hu